Архіви громад

10 червня 2021 року, спільно з архівними відділами Бучанської міської ради та виконавчого комітету Ірпінської міської ради, Державним архівом Київської області був проведений семінар з організації ведення архівної справи та діловодства Бучанської, Ірпінської Гостомельської, Коцюбинської територіальних громад Київської області. Також, запрошені до участі у роботі семінару, відповідальні за ведення діловодства та архівних підрозділів (архівів) установ джерел комплектування архівного відділу Бучанської міської ради.

Даний семінар спрямований на удосконалення ведення архівної справи та діловодства, а також забезпечення збереженості документів у територіальній громаді. Були розглянуті актуальні питання щодо складання номенклатури справ; порядку організації роботи експертної комісії та архівного підрозділу в територіальній громаді; порядок передавання на державне зберігання документів до відповідної архівної установи та ін.

Захід проводився за підтримки Бучанської міської ради.

На семінарі присутні заступник та керуючий справами Бучанського міського голови, директор та заступники директора Державного архіву Київської області, начальники архівних відділів Бучанської міської ради та виконавчого комітету Ірпінської міської ради, Бучанської районної державної адміністрації.