Державний архів Київської області розширює коло своїх партнерів.

      9 грудня 2021 року Державний архів Київської області та Комунальний заклад Київської обласної ради «Київська обласна бібліотека для юнацтва» уклали договір про співробітництво у сфері вивчення історії та культурної спадщини України. Договір підписано Соф’єю Каменєвою, директором державного архіву, та Галиною Сорокою, директором бібліотечного закладу.
   У рамкам реалізації договору передбачено проведення тематичних архівних та бібліотечних експозицій; комплектації архівних фондів державного архіву документами, що мають історичну та культурну цінність; підготовка та проведення круглих столів, семінарів, спільних публікацій; сприяння роботі істориків та дослідників тощо.
   Соф’я Каменєва під час дружнього спілкування представила гостям особливо цінні документи з фондів державного архіву: Універсал гетьмана Івана Самойловича 1682 р., родовідні книги дворян Київської губернії, поштову карту Київського намісництва кінця XVIII століття, карту родинної садиби М. Рильського у Сквирському повіті Київської губернії, записи щодо родини Тараса Шевченка з ревізьких казок, фільтраційні справи остарбайтерів, першу доповідь директора Чорнобильської АЕС Брюханова В.П. про аварію на атомній електростанції.
  Під час зустрічі обговорено проведення 14 грудня 2021 року першого спільного тематичного заходу до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.