Державний архів Київської області розпочинає новий проект за підтримки Світового Фонду Пам’яток

Державний архів Київської області розпочинає новий проект за підтримки Світового Фонду Пам’яток (World Мonuments Fund)
Завдяки фінансової підтримки Світового Фонду Пам’яток World Monuments Fund Державний архів Київської області отримав можливість реалізувати проект з оцифрування книг реєстрації актів цивільного стану Київщини за 1919-1945 роки, які в різні роки надійшли на зберігання до архіву загальною кількістю 3 756 справ (фонд Р-5634). В цих книгах зберігається інформація про різні періоди життя людини – народження, шлюб, смерть на майже 750 тисяч осіб, що мешкали на території Київщини.
На початку вересня 2022 року між державним архівом Київської області та ПП «Архівні інформаційні системи» Archival Information Systems / Архівні Інформаційні Системи було підписано договір на оцифрування майже 250 тисяч аркушів цих документів.
Впродовж 6 місяців планується створити цифровий масив книг реєстрації актів цивільного стану, які надійшли на зберігання до державного архіву від відділу РАЦС Головного управління юстиції у Київській області за останні роки, та об’єднати їх в Базу даних , яка буде надаватиме доступ до ретроспективної інформації і працюватиме в режимі 24/7.
Впродовж минулих років було оцифровано 1562 справ, цифрові копії яких внесено до Бази даних книг реєстрації РАЦС державного архіву. Завдяки наполегливої праці архівістів до цієї бази даних з березня 2022 року вже внесено майже 250 тисяч прізвищ жителів Київської області. Ознайомитися з базою можна за посиланням: https://cutt.ly/xC0OeM7
Враховуючи регіональний аспект інформації, що міститься в архівних документах, проект надасть можливість введення до інформаційного простору даних про населення по кожному населеному пункту Київської області, що в свою чергу, надасть можливість активізувати дослідження з пошуку власного родоводу та історії малої Батьківщини.
Довідково: Світовий Фонд Пам’яток є провідною незалежною організацією, що займається захистом визначних пам’яток та об’єктів культурної спадщини. За більше як 55 років роботи у більш як 700 визначних місць у 112 країнах світу, фахівці фонду довели ефективність підходів та методів для збереження культурного спадку по всьому світу.

https://www.facebook.com/worldmonuments
https://www.facebook.com/arinsy.ua