До уваги громадськості! Наступна частина Анотованого реєстру описів Державного архіву Київської області періоду після 1917 року опублікована на сайті архіву

На веб-сайті Державного архіву Київської області розміщено електронний варіант довідника «Державний архів Київської області Анотований реєстр описів Т.2. Ч.2. Фонди періоду після 1917 року», який містить інформацію про склад і зміст документів 552 фондів (з № Р-1000 по № Р-1999).

Більшість описових статей, що увійшли до другої частини другого тому анотованого реєстру, присвячена документальним масивам органів державної влади та управління, що діяли на Київщині, починаючи з 1917 року. Це волосні революційні комітети сільські ради, волосні, районні, сільські виконавчі комітети та комітети незаможних селян тощо. Також у фондах засереджені документи канцелярій Київських повітових комісарів УНР і Тимчасового уряду. Окрім того, у довіднику наявна інформація про документальні масиви органів судової влади, юстиції, охорони громадського порядку, організацій та установ сфери промисловості, сільського господарства, транспорту, зв’язку, будівництва, соціального захисту населення, освіти, науки, промислових та сільськогосподарських об’єднань, профспілкових і громадських організацій.

Як і в попередній частині видання, статті реєстру розміщено у порядку зростання номерів фондів. Для полегшення та прискорення пошуку інформації до анотованого реєстру описів укладено список скорочень, покажчик архівних фондів за галузевою ознакою, реєстр фондів (що в різний час були передані до інших установ або об’єднані з іншими фондами), покажчики імен та географічних назв.

Сподіваємося, що довідник допоможе швидко знайти необхідну інформацію та ефективно організувати евристичну і наукову роботу архівістам, історикам, джерелознавцям, краєзнавцям, викладачам, студентам та усім, хто досліджує історію Київщини або цікавиться нею.

Інформація розміщена за посиланням