Засідання колегії Державного архіву Київської області.

У Державному архіві Київської області 29 березня 2019 року відбулось чергове засідання колегії. На порядку денному розглядалися наступні питання:

1) тематичне перевіряння роботи експертної комісії та архіву Київського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України;

2) підсумки тематичної перевірки архівного відділу Поліської районної державної адміністрації та Комунальної установи Поліської районної ради «Поліський районний трудовий архів» щодо використання ними відомостей, що містяться в архівних документах;

3) методологія проведення комплексного моніторингу інформаційного простору органами виконавчої влади України.

Так, з метою контролю за веденням діловодства та архівної справи робочою групою працівників державного архіву у складі: начальника відділу формування Національного архівного фонду  та діловодства Ручковської Н.С. та головного спеціаліста відділу формування Національного архівного фонду  та діловодства Веретільної К.О. було проведено тематичне перевіряння роботи експертної комісії та архіву Київського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України, за підсумками якого була підготовлена інформація.

Заступником директора Лужинською О.М. та провідним архівістом відділу використання документів  Ковальчук Л.В.  була проведена тематичнаперевірка архівного відділу Поліської районної державної адміністрації та Комунальної установи Поліської районної ради «Поліський районний трудовий архів» щодо використання ними відомостей, що містяться в архівних документах, за підсумками якого була підготовлена інформація та рекомендації щодо виправлення виявлених недоліків.

На даному засіданні, окрім членів колегії державного архіву, були присутні: головний спеціаліст відділу організаційної роботи та управління персоналом, відповідальна за архів Київського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України  Кретова Ірина Максимівна, головний спеціаліст архівного відділу Поліської районної державної адміністрації Мухоїд Ніна Анатоліївна та директор Комунальної установи Поліської районної ради «Поліський районний трудовий архів».                                                 Прокопчук Зоя Петрівна.

Особливу увагу члени колегії приділили методології сучасному моніторингу ЗМІ,  яка дозволяє оперативно реагувати на події, що висвітлюються у ЗМІ та приймати відповідні рішення.