«З ВІДДАНІСТЮ УКРАЇНІ В СЕРЦІ!»: проект обласного архіву щодо документів учасників АТО

17 жовтня 2018 року у Державному архіві Київської області відбувся семінар з питань реалізації регіонального проекту щодо збору інформації та документів учасників Антитерористичної операції «З ВІДДАНІСТЮ УКРАЇНІ В СЕРЦІ!».
Цей проект стартував 25 квітня 2018 року, коли для керівників архівних установ Київської області, представників громадських організацій учасників АТО, військових капеланів, волонтерів відбувся семінар: «Пам’ятаємо Героїв АТО…», метою якого було ознайомитись із стратегією діяльності архівних установ щодо збереження та примноження Національного архівного фонду документами учасників Антитерористичної операції.
За час реалізації проекту архівними установами Київщини була забезпечена широка інформаційна кампанія щодо висвітлення інформації з даного напрямку діяльності у місцевих (районних, міських) засобах масової інформації (преса, радіопередачі), офіційних веб сайтах архівних установ та, як окрема рубрика, на сайтах районних державних адміністрацій, міських рад Київської області.
Для виконання даного завдання архівні установи здійснювали співпрацю з місцевими органами державної влади та місцевого самоврядування, музеями та бібліотеками, громадськими організаціями та волонтерами, які здійснювали активну допомогу та підтримку учасникам АТО.
Окремо необхідно виділити співпрацю та роботу з самими учасниками АТО та членами сімей, загиблих учасників АТО, щодо можливості передавання документів особового походження про участь в АТО для створення окремих архівних фондів та документальних колекцій.
За підсумками роботи, на жовтень 2018 року, оскільки дана робота буде тривати і надалі, архівними установами було зібрано 156 анкет-запитальників та, наразі, здійснюються заходи щодо документального оформлення 5 архівних фондів (колекцій) від волонтерів та учасників АТО.

viber image3

viber image25