Міжнародна конференція архівів “Польські та українські архіви в умовах викликів сучасного світу – подібність та специфіка”, м. Варшава, Польща

Конференцію відкрив Генеральний директор державних архівів Республіки Польща Павло Петжик, який відзначив стратегічне партнерство та тісні відносини між українськими та польськими архівами.

У церемонії відкриття взяв участь Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Польща Андрій Дещиця, який у своєму вітальному слові до учасників конференції наголосив на важливості міжнародного архівного співробітництва для відкритості та обміну інформацією та знаннями.

Під час конференції обговорються такі питання: розширення доступу до архівних документів, архіви та послуги для громадян, у т. ч. електронні, роль архівів у побудові інформаційного суспільства та електронному адмініструванні, прийом та забезпечення архівами довгострокового зберігання електронних документів.

Під час роботи конференції з доповіддю «Регіональні архіви в цифровому просторі: виклики та можливості (з досвіду Державного архіву Київської області)» виступила директор Державного архіву Київської області Соф‘я Каменєва.