Робоча нарада з начальниками архівних відділів районних військових адміністрацій та міських рад

В Державному архіві Київської області 09 лютого 2023 року провели робочу нараду з начальниками архівних відділів районних військових адміністрацій та міських рад, які задіяні у реалізації «Програми оцифрування архівних інформаційних ресурсів архівів Київської області на ІІ півріччя 2022-2025 роки».

Заступник директора-начальник відділу цифрового розвитку, цифровізації та організаційної роботи Юлія БІЛОДІД підсумувала перші результати роботи архівних установ, зазначила типові недоліки та  нагадала про дотримання строків надання звітності.

Під час наради обговорили  питання приймання-передавння цифрових копій архівних документів. Провідний інженер відділу цифрового розвитку, цифровізації та організаційної роботи Павло СКУЛЯК звернув увагу на порядок індексації робочих документів, а також порушив питання якості і формату створених цифрових копій документів.

Довідково: в рамках реалізації Угоди про надання  фінансової допомоги між Державним архівом Київської області та ALIPH Foundation архівам Київщини, що знаходилися на тимчасово окупованій території 25 жовтня 2022 року було передано скануюче обладнання.

ALIPH Foundation – Міжнародний альянс із захисту спадщини у зонах конфлікту є неприбутковою фундацією, яка  надає фінансову допомогу  інституціям для збереження  культурної  спадщини в часи катастроф та збройних конфліктів.