Участь директора державного архіву Київської області у нараді з головами територіальних громад

18 травня 2021 року директор архіву Соф`я Каменєва взяла участь у робочій нараді з головами та представниками територіальних громад Броварського району, на якій серед інших питань розглядалися актуальні питання розвитку архівної справи.

 Під час свого виступу директор архіву звернула увагу учасників наради на забезпечення збереженості документів Національного архівного фонду, документів з кадрових питань припинених сільських, селищних рад та їхніх виконавчих органів, а також передачі їх на зберігання до відповідних архівних установ – архівного відділу Броварської райдержадміністрації та Трудового архіву Броварського району. Окремо було наголошено на необхідності налагодження взаємодії сільських, селищних рад сформованих територіальних громад з архівним відділом райдержадміністрацій та трудовими архівами, що діють на території району.

На нараді було висловлено пропозицію щодо створення Об’єднаного трудового архіву сільських, селищних рад Броварщини на базі існуючої Комунальної установи «Трудовий архів Броварського району», яку підтримали голови територіальних громад.