Інформаційна безпека: тема онлайн наради з архівістами Київщини

📆18 травня 2023 року в Державному архіві Київської області відбулася онлайн нарада с керівниками архівних установ Київської області.

Під час зустрічі було обговорено використання програмних засобів та іншого програмного забезпечення в архівних установах. Це пов’язано з тим, що на сьогодні існують ⚠️загрози інтересам держави у сфері інформаційної безпеки внаслідок впровадження в інформаційно-комунікаційні системи державних органів влади програмних засобів, розроблених російськими ІТ- компаніями або структурами, які перебувають під їх контролем, що приводить до витоку інформації. ❗️Недопущення подальшого впровадження у службову діяльність програмних продуктів чи технічних рішень, насамперед, які мають російське походження або афілійовані з країною агресором, а також розробниками яких є компанії, які знаходиться в санкційних списках Ради національної безпеки і оборони України.

У ході дискусії обговорили актуальність та достовірність інформаційних матеріалів; визначили необхідність уніфікованого підходу до переліку інформації, що стосується діяльності архівних установ та підлягає оприлюдненню на 💻🖥 офіційних веб-сторінках та 📱📡соціальних мережах.