Ви потрібні нам і Україні…

У рамках своєї просвітницької діяльності Державний архів Київської області приймав 13 листопада 2019 року учнів старших класів  та вчителів суспільствознавчих дисциплін закладів загальної середньої освіти  міста Васильків. Під час візиту відвідувачі побували у  архівосховищі державного архіву,відвідали читальний зал, мали можливість побачити процес реставрації та ремонту архівних документів.

Під час зустрічі зі студентами та викладачами директор державного архіву  Соф’я Каменєва розповіла про історію архіву, склад  документів, мережу місцевих архівних установ Київської області та зазначила, що Державний архів Київської області – це  дзеркало історії Київщини, в якому без прикрас і прикрашування відображені майже три останніх століття – з блискучими перемогами і гіркими поразками, соціальними потрясіннями і політичними революціями, масштабним будівництвом і історіями наших співвітчизників.

Завідувач лабораторії реставрації документів Людмила Ващенко розповіла про основні форми та етапи реставрації документів, продемонструвала роботу спеціального обладнання для здійснення ремонтних та палітурних робіт.

У ході даної зустрічі відбувся діалог щодо наявних інформаційних ресурсів державного архіву, зокрема довідкового апарату на документи державного архіву та можливість з ними працювати, у т.ч. в он-лайн форматі.

«Ви потрібні нам й  України…» –  подякували державному архіву  наприкінці зустрічі студенти та викладачі  м. Васильків.