Документи Державного архіву Київської області представлено на презентації книги «Співучий Києве, дитя живих століть» в поезії, есеях, споминах.

17 березня 2023 р. напередодні дня народження Максима Рильського у приміщенні УКРІНФОРМ відбулась презентація книги «Співучий Києве, дитя живих століть» в поезії, есеях, споминах. Ця книга присвячена Києву і киянам у творах Максима Рильського, яких він оспівував впродовж всього життя, містить твори Максима Рильського, вміщує спогади про самого класика, його рідних, друзів, колег. Автор-упорядник книги – Максим Георгієвич Рильський, директор Благодійної організації «Фонд Максима Рильського “Троянди й виноград”».
У заході, організованому Державним комітетом телебачення і радіомовлення України, прийняли участь державні посадові особи, письменники, науковці, діячи мистецтв, історики та представники. Державного архіву Київської області – директор Соф’я Каменєва, начальник відділу використання інформації документів Марина Мідцева, головний спеціаліст відділу використання інформації документів Рена Коваленко.
Рена Коваленко у презентації архівних документів «Рильський і Київ» використала маловідомі документи Державного архіву Київської області, що ілюструють різні етапи життя і творчості поета, пов’язані з Києвом, у тому числі його роль у відбудові центральної вулиці столиці Хрещатик у повоєнний період. На завершення виступу нею був прочитаний вірш «Зустріч з поетом», написаний у шкільні роки і присвячений Максиму Рильському.