Онлайн нарада з начальниками архівних відділів Київщини

Державним архівом Київської області 25 травня 2021 року проведена чергова онлайн нарада з начальниками архівних відділів Білоцерківської, Бориспільської, Броварської, Бучанської, Вишгородської, Обухівської, Фастівської районних державних адміністрацій за порядком денним:

  1. Про стан упорядкування та передавання до архівних відділів райдержадміністрацій документів Національного архівного фонду сільських та селищних рад, що об’єдналися у громади.
  2. Про стан упорядкування та передавання до архівних відділів райдержадміністрацій документів районних державних адміністрацій.
  3. Проблемні питання ведення облікових документів в архівних відділах райдержадміністрацій новоутворених районів.
  4. Про підсумки роботи з перероблення архівних описів справ з кадрових питань (особового складу) та нотаріальних дій, погосподарських книг ліквідованих сільських/селищних рад області.

Кожен з начальників безпосередньо доповів та проаналізував стан науково-технічного опрацювання та приймання документів ліквідованих сільських, селищних рад району, у тому числі документів з основної діяльності, з кадрових питань (особового складу) та нотаріальних дій, погосподарських книг.

Обговорено найпоширеніші помилки у веденні облікових документів архівних відділів. Зокрема, наголошено на необхідності активізації роботи щодо уточнення назв фондів, перескладання аркушів фондів, облікових документів у відповідності до зведених списків фондів новоутворених архівних відділів районних державних адміністрацій.

Керівництвом державного архіву акцентовано увагу на постійному контролі та негайному вирішенні ряду організаційних питань діяльності архівних відділів – вчасне заключення договорів оренди приміщень, оплата комунальних платежів тощо.